در هر خانه ای برای انجام کارهای روزمره به امکاناتی نیاز است. کارهایی مثل گذاشتن یک سوراخ کوچک در دیوار یا درآوردن یک میخ از دیوار که هر فردی باید خود انجام دهد نیاز به ابزار دارد. هزینه انجام تعمیرات و همچنین انجام خدمات فنی خیلی بالا رفته است به همین خاطر اکثر مردم ترجیح می دهند که تعمیرات و کارهای فنی منزل را خودشان تا حد امکان انجام دهند. در این مطلب با تعدادی از ابزارهای مورد نیاز در خانه آشنا می شویم.
انواع ابزار مورد نیاز در خانه
چکش میخ کش: چکش از مهم ترین ابزار برای هر خانه ای است. چکش دو سر دارد یک طرف سر چکش صاف است و مخصوص کوبیدن است. سر دیگر آن یک بریدگی V شکل دارد که با آن می توان میخ را از دیوار یا چوب بدون آسیب رساندن به میخ و دیوار یا چوب بیرون کشید.
ست کامل پیچ گوشتی: پیچ گوشتی ابزاری پر کاربرد است. برای بیرون آوردن یا سفت کردن پیچ ها از پیچ گوشتی استفاده می شود. باز کردن وسایلی مثل سر پیچ چراغ یا سفت کردن بعضی دستگیره ها هم با پیچ گوشتی قابل انجام هستند. چون پیچ های متفاوتی وجود دارد پس باید ست کامل پیچ گوشتی را در منزل داشت.
دریل: هر خانه ای باید یک دریل سبک ولی با قدرت داشته باشد. از دریل می توان برای سوراخ کردن دیوار و نصب پیچ و مهره در دیوار و سطح های دیگر استفاده کرد.
تراز: از تراز برای صاف و بدون انحراف چیدن وسایل مخصوصاً وسایل تزیینی و دیوار کوب ها استفاده می شود. برای تراز قرار دادن ماشین لباسشویی و یخچال هم می توان از این وسیله استفاده کرد.
دم باریک: از دم باریک جهت کنار هم نگه داشتن دو قطعه یا برای بستن دو سیم به هم استفاده می کنند. با دم باریک به خاطر داشتن سری نازک و باریک می توان به نقاط دور از دسترس و کارهای ریز آن مناطق رسیدگی کرد. از دم باریک می توان جهت گرفتن میخ ها و همچنین خم کردن سیم ها مخصوصاً آن هایی که ابزارهای بزرگتر یا حتی انگشتان نمی توانند به آن ها دسترسی پیدا کنند، استفاده کرد.
انبر دست: از انبر دست جهت خم کردن و فشردن وسایلی که محکم هستند و دست توانایی خم کردن آن ها را ندارد استفاده می شود. کاربرد های دیگر انبر دست عبارتند از: بریدن سیم و کابل ها، خم کردن قطعه های کوچک فلزی، بیرون کشیدن میخ و…
سیم چین: برای بریدن و قطع کردن سیم ها و کابل ها از سیم چین استفاده می شود. کارهایی مثل کوتاه کردن سیم لامپ، تعویض دو شاخه وسیله های برقی با سیم چین قابل انجام است.
فازمتر: از مناسب ترین و کاربردی ترین ابزارهای خانگی فازمتر است. فازمترها شبیه به پیچ گوشتی هستند ولی اضافه بر باز و بسته کردن پیچ ها، برای تشخیص دادن سیم فاز از سیم نول نیز کاربرد دارند.
آچار کلاغی: ابزاری است برای سفت کردن و پیچ دادن. آچار کلاغی برای افرادی مناسب است که خودشان فنی هستند و به تعمیر و باز کردن وسایل منزل علاقه دارند.
متر: با یک متر می توان هر کاری که نیاز به اندازه گیری دارد را انجام داد مثل: سایز گرفتن برای دوخت پرده یا اندازه کف خانه را گرفتن برای موکت کاری و…
آچار فرانسه: برای باز کردن پیچ ها و سفت کردن بعضی قطعات به کار می رود. از آچار فرانسه زمانی استفاده می شود که پیچ خیلی سفت باشد مثل پیچ های روی لوله های آب.
کاردک: برای پر کردن ترک دیوارها و از بین بردن رنگ یا چسب خشک شده روی کاشی و سرامیک و شیشه می توان از کاردک استفاده کرد. داشتن یک کاردک سایز متوسط در ابزار های خانگی ضروری است.
منگنه دستی: از منگنه جهت برطرف کردن نیازهای معمولی مثل نصب صفحه های مختلف، قرار دادن و نصب پارچه، نصب کردن ورقه های عایق استفاده می شود. برای تمام کارهایی که به سریع متصل شدن نیاز است می توان از منگنه دستی استفاده کرد.
چراغ قوه: ابزاری که وجود آن در هر خانه ای ضروری می باشد، چراغ قوه است. چراغ قوه در زمان قطع برق وسیله ای پر کاربرد است.
نوار چسب داکت: این نوار چسب برای ترمیم سریع و موقتی، مانند ترک خوردگی لوله کاربرد دارد.
نکات مهم در استفاده از ابزارهای خانگی
- رعایت هر چه بیشتر نکات ایمنی در موقع استفاده از ابزار های خانگی مثل پوشیدن دستکش ایمنی و حفاظت ایمنی مخصوصاً موقع کار با دریل و انجام کار های برقی.
- همه ابزار را در جعبه ای و مکان معینی قرار دهید که مخصوص ابزار آلات باشد.
- با صبر و اعصاب آرام هنگام استفاده از ابزار، کارهای خود را انجام دهید تا باعث وارد شدن خسارت جانی و مالی نشوید.
- ابزار در دسترس کودکان قرار نداشته باشند.
- هنگام کار کردن روی سیم های برق و وسایل برقی، حتما کنتور برق را قطع کنید.