کمپرسور چیست؟
کمپرسورها از انواع ابزارآلات صنعتی هستند که برای فشرده سازی و تامین گازهای تحت فشار طراحی شده اند. آنها در مصارف خانگی و صنعتی، در شرکت های ساختمانی، موسسات پزشکی، حمل و نقل و شرکت های تولیدی استفاده می شوند.
این محصولات دستگاه های صنعتی پیچیده ای هستند که طراحی آنها به وظایفی که آنها حل می کنند بستگی دارد.
در صنعت نیز اغلب از واحدهای کمپرسور استفاده می شود. آنها از یک کمپرسور، درایو و لوازم جانبی تشکیل شده اند.
اگر فشار گاز مکش به طور قابل توجهی بیشتر از فشار اتمسفر باشد، کمپرسورها را بوستر می نامند.
بهره وری کمپرسورها معمولاً بر حسب واحد حجم گاز فشرده در واحد زمان (m3 در دقیقه، m3 در ساعت) بیان می شود که معمولاً بر حسب شاخص های کاهش یافته به شرایط عادی در نظر گرفته می شود. بین عملکرد ورودی و خروجی تفاوت قائل می شود.
این مقادیر در یک اختلاف فشار کوچک بین ورودی و خروجی عملاً برابر هستند. مثلاً با تفاوت زیاد در کمپرسورهای رفت و برگشتی، ظرفیت خروجی در همان سرعت در مقایسه با ظرفیت ورودی اندازه گیری شده در افت فشار صفر بین ورودی و خروجی، می تواند بیش از دو ضریب کاهش یابد.
طبقه بندی کمپرسور
این دستگاه ها بر اساس اصل عملکرد طبقه بندی می شوند. بسته به کاربرد آن، طراحی دستگاه نیز تغییر می کند. بنابراین، کمپرسورها به دو دسته تقسیم می شوند:
- جابجایی مثبت
- دینامیک
- حجمی(دستگاه هایی هستند که با تغییر حجم محفظه کار عمل می کنند.)
که انواع مختلفی دارند:
- پیستونی
- دوار
- پیستونی دوار
- اسکرول
- روتور نورد
- پره ای
- اسکرو (دو روتور، تک روتور)
دسته بندی های دیگری از کمپرسورها وجود دارد:
بر اساس:
- نوع موتور
- حوزه های کاربردی
- با توجه به محل سیلندرها
- روش حذف گرما
- نوع گاز تراکم پذیر
- فشار نهایی و غیره
عناصر:
- درایو/موتور
- کارخانه تزریق
- ظرفیت هوای فشرده
- شیلنگ های اتصال، لوله ها
رایج ترین انواع کمپرسورها عبارتند از:
اسکرو: این نوع کمپرسورها وزن کم و ابعاد فشرده دارند. دارای صدای کم در حین کار و مصرف برق کم است. بی تکلف در نصب و نگهداری.
پیستونی: از این قبیل کمپرسورها در مصارف خانگی و صنعتی استفاده می شود. ظرفیت آنها از 150 تا 2600 لیتر در دقیقه و محدوده فشار کاری از 6 تا 25 بار است. کمپرسورهای پیستونی در عملکرد قابل اعتماد هستند، ساده و هزینه نگهداری ندارند.
دستگاه تقویت کننده فشار بالا: آنها در صنعت استفاده می شوند و همچنین به عنوان تقویت کننده استفاده می شوند. کمپرسورهای تقویت کننده فشار را در مناطق مورد نیاز تولید افزایش می دهند. حداکثر فشار کاری این گونه کمپرسورها 40 بار است. آنها با بهره وری بالا تا 6300 لیتر در دقیقه مشخص می شوند.
متحرک: متحرک هستند و دارای رژیم دمایی عملکرد از -35 تا +40 درجه سانتیگراد هستند. آنها تا 12000 لیتر در دقیقه بهره وری بالایی دارند. دسترسی به قطعات و مجموعه ها در طول تعمیر و نگهداری ساده و راحت است.
دوار: ماشین های حجمی دارای المنت فشاری دوار (ماشین های دوار) عبارتند از: کمپرسورهای اسکرو، پره های دوار، حلقه مایع و طرح های دیگر ماشین های کمپرسور
پره ای: ماشین های عمل دینامیکی که در آنها فشرده سازی گاز در نتیجه برهم کنش جریان با یک آرایه پره های دوار و ثابت رخ می دهد. یکی از ویژگی های ماشین های تیغه ای عدم وجود ضربان فشاری است که ایجاد می کنند. کمپرسورهای پره ای شامل ماشین های محوری- شعاعی، محوری و گردابی هستند، کمپرسورهای پره ای نیز توربوشارژر نامیده می شوند.
دینامیک: دستگاه هایی هستند که در آنها گاز به دلیل تامین انرژی مکانیکی فشرده می شود. او از شفت می آید. در مرحله بعد، ماده کار با تیغه های روتور تعامل می کند. بنابراین کمپرسور وارد عمل می شود.
چرا به کمپرسور نیاز داریم؟
بهتر است بگوییم هوای فشرده ایجاد شده توسط آن در کجا استفاده می شود؟ در دستگاه ها و وسایل مختلف استفاده می شود. اینها می توانند ابزار باشند ، آنالوگ ابزارهای برقی (دریل، آسیاب، چکش و غیره)، و نازل ها و تفنگ های مختلف، به عنوان مثال، برای دمیدن، رنگ آمیزی، شستشو، پمپاژ و اهداف دیگر.
همچنین ماشین های کاملی وجود دارند که با هوای فشرده کار می کنند. کاربردهای مختلف به کمپرسورهایی با ویژگی های متفاوت نیاز دارند، بنابراین خوب است بدانید که چگونه کمپرسور را انتخاب کنید تا بتوانید کمپرسور مناسب خود را خریداری کنید.